Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Volvo hyllar mångfald i ny "Made by Sweden"-kampanj

Publicerad: 21 januari 2016, 08:00
Uppdaterad: 21 januari 2016, 08:07

Zlatan, Robyn och Avicii får lämna plats åt Volvos egna medarbetare.


Ämnen i artikeln:

Volvo Cars

I kväll är det premiär för nästa del i Volvo Cars reklamföljetong ”Made by Sweden”.

Tidigare har Zlatan Ibrahimovic, Robyn, Avicii och flera andra svenska kändisar medverkat i Volvos uppmärksammade kampanjer på temat. I den nya reklamfilmen, för bilmodellen XC60, hyllar Volvo istället sina egna medarbetare – och mångfalden i företaget.

– Antalet medarbetare växer i takt med vår försäljning. Idag arbetar nära 50 nationaliteter med att designa, utveckla, marknadsföra och sälja våra bilar. Mångfald handlar inte bara om ålder, kön, sexuell läggning eller etnicitet – det handlar om att ta tillvara på de kunskaper, erfarenheter och personligheter som finns hos alla medarbetare. Vi anser att mångfald får oss att göra bättre bilar, säger Björn Annwall, senior vice president, marketing, sales and service på Volvo Cars, i ett pressmeddelande.

Reklamfilmen visas för första gången klockan 21.10, i reklampausen under ”Renées brygga” i TV4 och samtidigt digitalt – på Youtube.

Zlatan Ibrahimovic var först ut att medverka i Volvos "Made by Sweden"-kampanj. Lanseringen av reklamfilmen, där Zlatan badar isvak, jagar och myser med familjen, föregicks av en massiv pr-kampanj med bland annat ett niosidigt reportage i DI Weekend.

Hajpen resulterade i att filmen sågs drygt 1 miljon gånger på Youtube under de första dygnen, och snabbt blev en av de mest delade reklamkampanjerna i Sverige.

Forsman & Bodenfors är Volvos reklambyrå.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Volvo Cars

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev