Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Vitaepro: "Alla blir glada"

Publicerad: 14 September 2015, 08:56
Uppdaterad: 24 Mars 2016, 13:10

Vitaepros reklamfilm där Niclas Wahlgren dansar runt i ett regn av guldkonfetti har blivit en stor framgång – enligt företaget själva.


Efter att tidigare ha kört reklamkampanjer där äldre friluftsmänniskor och idrottspersonligheter pratar gott om hur kosttillskottet Vitaepro verkat för att minska värk och öka livslusten så var det förra sommaren dags för något helt annat.

Reklamfilmen för Vitaepro inleds med en trött och storrökande Niclas Wahlgren som helt saknar framgång på dejtningmarknaden. Men, tack vare tabletten förändras allt.

En exalterad och lycklig Niclas Wahlgren dansar fram i ett regn av guldkonfetti och sjunger: "Nu trivs jag med mig själv - alla flickor de flirtar med mig". Runt honom dansar en grupp unga tjejer i lättklädda cheer leader-utstyrslar.

– Vi ville göra något spexigt och kul för att knyta glädje och bidra till positiva associationer till produkten. Niclas Wahlgren är perfekt för reklamen, han är en person med glimten i ögat och så charmig. Vi är i helhet väldigt nöjda med reklamen, säger Siv-Katrin Ramskjell, som är vd för Vitaelab till Dagens Media.

Reklamfilmen har gått på tv sommaren 2014 och 2015, och enligt företaget har kampanjen varit lyckad.

– Vi kan inte visa upp några siffror just nu, men om man säger såhär: Hade reklamen inte varit lyckad hade vi inte fortsatt med den. Vi har bara fått positiv respons från våra kunder. Alla verkar bli glada av den. "Det funkar för mig" är en framgångssaga för oss.

Reklamfilmen ser likadan ut även i Norge och Finland, men där görs huvudrollerna av ländernas motsvarigheter till Niclas Wahlgren; Håvard Bakke i Norge och Nicke Lignell i Finland.

Enligt Siv-Katrin Ramskjell är kampanjen lika framgångsrik i Norge och Finland som i Sverige.

Om reklamfilmen ska sändas även nästa sommar är ännu inte bestämt.

Reklamfilmen är producerad i Oslo av Small Film.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.