Visa blir partner till Eurovision Song Contest

2016-03-02 07:00  
Martin ten Houten, chef för Norden och Baltikum hos Visa, Foto: Press

Ny kontaktlös betallösning väntar Eurovisionbesökarna.

Visa Europe blir exklusiv sponsor inom kategorin finans och betalningar för musiktävlingen som äger rum i Stockholm i maj.

För kortföretaget blir Eurovision en chans att lansera sin kontaktlösa betalning i Sverige. Det vill säga betalning utan att man behöver stoppa kortet i en kortläsare.

– 87 procent av Sveriges vuxna befolkning tittar på Eurovision vilket innebär en möjlighet för oss att visa kontaktlösa betalningar på tävlingens arenor och i Eurovision Village i Kungsträdgården. Kontaktlösa betalningar är redan stort i London där 1 av 8 transaktioner idag görs kontaktlöst, säger Martin ten Houten, chef för Norden och Baltikum på Visa Europe och fortsätter sedan:

– Det är ett säkrare system än kontanter. Faktum är att Sverige är ett av de sista länderna i Europa där detta ännu inte tillämpas.

De andra sponsorerna till Eurovision är Tele2, Osram och Schwarzkopf.

Så fungerar kontaktlös betalning

- Kontaktlös betalning innebär att man med det nya kortet kan betala utan att sätta i sitt kort i en kortläsare.

- Ingen pinkod behövs för köp under 200 kr utan man håller upp sitt betalkort mot terminalen. Efter några sekunder får man en bekräftelse om att betalningen genomförd.

- För köp över 200 kronor behöver man knappa in sin pinkod efter man hållt upp sitt kort mot terminalen.

Anton Äng

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt