Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Vinnarna i Best Yet

Publicerad: 9 Mars 2011, 06:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:18

Tävlande från Swe och SCP vann reklamtävlingen Best Yet som avgjordes igår.


Ämnen i artikeln:

Swe

Årets uppdragsgivare var ATG och uppdraget gick ut på att göra en annons för dagspress. Över 60 unga reklamare deltog i tävlingen.

Vann gjorde Elisabeth Fischer och Anders Nyberg från Swe, och Tommi Lindholm och Hanna Samara från SCP Göteborg. De går nu vidare till EM-finalen i Kroatien som avgörs i maj.

Juryn bestod av Hedvig Hagwall Bruckner, copywriter King; Lotta Mårlind, ad Garbergs; Cecilia Kusoffsky, ad Kusoffsky.mfl; Håkan Olofsson, copywriter Cabomba; samt en representant för ATG.

Juryns motiveringar

Elisabeth Fischer och Anders Nyberg från Swe

Två idélösningar gick ut på att handgripligt visa vad som kan hända när man styckar upp ett spelmonopol. I det här fallet gillar vi den vindlande balansgången mellan torra fakta och slakten av en folkrörelse.

Tommi Lindholm och Hanna Samara från SCP Göteborg

I kontrasten mellan en snäll och rar ingång och ATGs något tuffare värden väcker den här annonsen vårt intresse. Budskapet är koncist och rakt. Nyttan med ATG blir tydlig och hästen är med – eller nej, det är den ju inte.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Swe

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.