söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Ville hjälpa kreatörer i USA att fly Trump – fick över 800 svar

Publicerad: 20 januari 2017, 06:00
Uppdaterad: 20 januari 2017, 07:18

Montage. Round &Round's Andreas Ullenius och sajten "The great Trump escape".

Svenska byrån gjorde rekryteringskampanj av Trumps seger. Sedan dess har mejlen strömmat in från amerikaner som vill fly.

Ämnen i artikeln:

Donald TrumpKampanj

JN


När det i november stod klart att Donald Trump vunnit det amerikanska presidentvalet, började ansökningarna rulla in till rekryteringssajten ”The great Trump escape” – som byrån Round & Round skapat för att locka amerikanska kreatörer till Sverige.

Rekryteringssajten som fortfarande är igång, har idag fredag när presidenten svärs in, genererat över 800 ansökningar från desperata amerikaner som söker tillflykt i Sverige.

– Det rullar på och vi får upp emot två mejl per dag. Vi har tittat igenom över 800 ansökningar som har kommit in sedan vi tände sajten. Folk är desperata, mejlen kommer inte bara från vår bransch utan även från lärare, arkitekter och alla möjliga fantastiska människor, säger Andreas Ullenius på byrån Round & Round.

Han fortsätter:

– Några av ansökningarna är drömrekryteringar och vi är igång med skypeintervjuer. Målet är att få hit någon, men nu när Donald Trump svärs in kommer vi att stänga ner eller justera sajten.

För Round & Round, som är en relativt ny byrå, var rekryteringssajten ett riktigt försök att leta efter bra rekryter och berätta om sig själva internationellt. Om än med glimten i ögat, berättar Andras Ullenius.

– Responsen har varit både fantastisk och beklaglig. Delvis var det en kul grej att sätta upp sajten. Men skrattet fastnade lite i halsen när vi läste mejlen. Folk är ledsna och oroliga, skäms över det som hänt och befinner sig i en identitetskris. Responsen säger mer om läget i USA än om själva idén, säger Andreas Ullenius.  

Byråns copywriter Erik Ström kläckte idén om rekryteringssajten, och är den som varit mest involverad i ansökningarna:

– Vi sökte efter en copywriter, och har kontakt med bland annat en tjej som är lite av en favorit för mig. Hon heter Amanda Burger, jobbar på en mindre byrå i Chicago och är en väldigt duktig skribent och copywriter. Processen tar fyra veckor och förhoppningsvis har vi någon klar till senast till sommaren.

Erik Ström avslutar:

– Det är kul när det går bra för en kampanj, och all uppmärksamhet den fått är  bra för byrån, men i grund och botten så hade vi önskat att Trump inte vunnit valet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev