Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Vill uppmärksamma barnmammor

Publicerad: 16 Maj 2016, 06:59
Uppdaterad: 16 Maj 2016, 09:15

Varje år föder över två miljoner flickor barn innan de fyllt 15 år. Nu lanserar Plan International Sverige och UNFPA en kampanj och fotoutställning för att uppmärksamma barnmammorna.


Ämnen i artikeln:

Britnykommunikationsbyrå

Varje år föder uppskattningsvis över två miljoner flickor barn innan de har hunnit fylla 15 år. Nu lanserar Plan International Sverige och UNFPA en kampanj och fotoutställning under hashtaggen "childmothers" för att bryta tabun kring frågan. Bakom den digitala kampanjen står digitalbyrån Britny.

I #childmothers-projektet har den Emmy-nominerade fotografen och filmaren Pieter ten Hoopen och journalisten Sofia Klemming Nordenskiöld dokumenterat mycket unga mammor i sex olika länder. Syftet med kampanjen är att lyfta frågan om unga mammor och ge en röst åt de flickor som fött barn innan de fyllt 15 år.

Kampanjen är både en digitalplattform under www.childmothers.org och en turnerande fotoutställning.

– Vi är oerhört tacksamma över att fått chansen att jobba tillsammans med Plan i det här projektet och genom den digitala versionen ge detta viktiga ämne en chans att nå ut till fler personer. Digitalt är alltid utgångspunkten för oss och #childmothers kommer att finnas i två versioner. En verision med kompletterande material för besökaren på den fysiska utställningen och en version för den som konsumerar hela fotoutställningen digitalt, säger Rogier Chaigneau, kreativ chef på Britny i ett pressmeddelande.

Den 17 maj invigs fotoutställningen utanför det danska parlamentet i Köpenhamn i samband med konferensen "Women Deliver" som är världens störst samling kring flickor och kvinnors rättigheter på ett decennium.

– Unga flickor löper störst risk för komplikationer i samband med graviditet och förlossning – ändå är de ofta osynliga i global statistik och förbises i biståndsinsatser och strategier. #childmothers vill göra dessa osynliga mammor synliga genom att ge dem en röst, säger Sofia Klemming Nordenskiöld i ett pressmeddelande.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Britnykommunikationsbyrå

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.