Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Veckolång manifestation för Dawit Isaak

Publicerad: 21 September 2016, 09:50
Uppdaterad: 21 September 2016, 15:29

I dag inleds en veckolång manifestation med anledning av att journalisten Dawit Isaak suttit fängslad i 15 år.


Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Den 23 september har den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak suttit fängslad i 15 år utan vare sig rättegång, tidsbestämt straff eller möjlighet att träffa familj och sina advokater.

Stödföreningen Dawit Isaak menar att uppmärksamheten håller honom vid liv och för att fortsätta kampen för hans frigivning inleds idag en veckolång manifestation i Stockholm.

Den bekanta installationen #SittmedDawit kommer finnas i centralhallen från och med i dag och en vecka framåt. Kampanjen och installationen som upprepats under flera år går ut på att människor i solidaritet kan "sitta med Dawit Isaak" under en kvart i mörker och tystnad.

Genom manifestationen hoppas man på att så många som möjligt ska använda sin egen röst för Dawit Isaaks skull då han inte själv kan höja sin egen.

Kampen för Dawit Isaak sker av Stödföreningen Free Dawit i samarbete med Publicistklubben, Reportrar utan Gränser, Sveriges Författarförbund, Svenska Journalistförbundet, Svenska PEN, Sveriges Tidskrifter, Tidningen Expressen och Utgivarna.

I arbetet med installationen #SittmedDawit på Stockholm Central medverkar även Amnesty Sverige.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.