torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Värmlands kampanj ska ifrågasätta mansnormer

Publicerad: 20 september 2017, 11:53
Uppdaterad: 20 september 2017, 11:57

Region Värmland kampanjar med Färjestads SHL-lag: "Det är siffror som gör att man hajar till".


SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


I helgen spelades första omgången av SHL, sveriges högsta hockeyliga för herrar, och i Karlstad tog Färjestad emot Linköping. Matchen var inte bara premiären av årets hockeysäsong, utan dessutom visades kampanjen "En riktig man" upp för första gången.

Kampanjen handlar om synen på manlighet och kommer visas på Löfbergs Arena i Karlstad under samtliga SHL-matcher. Konceptet bygger på att kända idrottsmän berättar om sin syn på mansnormen och baseras på mansdominerad statistik inom dödsolyckor, våld och självmord. – Det är siffror som gör att man hajar till och funderar på om det finns någon i närheten som mår dåligt. Förhoppningsvis kan vi genom den här kampanjen få folk att förstå att det faktiskt pågår runt omkring oss, säger Färjestads lagkapten Alexander Johansson i en kommentar.

Region Värmland ligger bakom kampanjen som riktar sig åt män som går på Färjestad BK:s hemmamatcher. Regionen har tillsammans med kommunikationsbyrån Bulldozer även tagit fram enriktigman.se, där kampanjen även visas på print och webb. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev