Värderingar i fokus när Moderaterna släpper valkampanj

2018-05-14 13:13  

"Rättigheter, skyldigheter, möjligheter – lika för alla" är parollen när Moderaterna lanserar startskottet för sin värderingsdrivna valkampanj.

Temat för Moderaternas valkampanj presenterades av Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer under partiets Sverigemöte som ägde rum under helgen.

Nu lanseras startskottet för den värderingsdrivna kampanjen, som har parollen "Rättigheter, skyldigheter, möjligheter – lika för alla".

– När vi säger lika för alla menar vi lika spelregler. Att rättigheter och skyldigheter är något vi har som individer – inte som grupper. Att alla människor ska behandlas lika. Och att det ska finnas ett samhällskontrakt som skyddar och respekterar det här, sade Gunnar Strömmer under presentationen.

Han lyfte även några konkreta exempel på frågor som Moderaterna kommer att prioritera i årets valrörelse, bland annat att bekämpa den grova brottsligheten och bryta utanförskapet genom att se till att människor inte fastnar i bidragsberoende utan kommer i egen försörjning.

Moderaternas kommunikationschef Hampus Knutsson säger till Dagens Media att valet 2018 är ett val där värderingar kommer att stå i fokus.

– Det är ett val då vi ska visa vad vi står för och vad vi går för. Då vi ska skapa hoppfullhet om Sveriges utveckling, som bygger på att vi har värderingarna och förslagen som krävs för att stoppa framväxten av parallellsamhällen och skapa ett Sverige som håller ihop.

Konceptet som nu lanseras ska fungera som en övergripande tankeram för Moderaternas valrörelse.

– "Lika för alla" sammanfattar vår idé om jämlik frihet och den mångfald som blir resultatet av varje individs frihet att välja sin egen väg. Genom egen ansträngning ska man kunna ta sig hur långt som helst, oavsett bakgrund. Men för att varje individ ka ha den friheten måste grundläggande principer gälla lika för alla, oavsett klass eller kön. Till exempel arbetslinjen, och förstås svensk lag. Sverige ska inte vara en kravlös gemenskap, fortsätter Hampus Knutsson.

Se den nya kampanjfilmen nedan.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt