Värdera bilen med ny Iphone-app

2011-02-28 13:51  

Bilpriser.ses nya Iphone-app låter telefonen värdera bilar på gatan. "Det är ett verktyg samtidigt som det är en del i marknadsföringen", säger Anders Hallén på Deportivo, som tagit fram appen.

När användaren plåtar registreringsskylten gör appen en sökning på bilvärderingssajten Bilpriser.ses databas, från vilken den hämtar bilens marknadsvärde, berättar Anders Hallén.

– Vad vi ville göra är att dels komma närmare bilen, dels nå en lite yngre målgrupp. Då tyckte vi att det var lite kul att det var ett verktyg samtidigt som det är en del i marknadsföringen, säger Anders Hallén.

Tanken var att försöka göra något mer än att endast försöka få genomslag genom att köpa medieutrymme i stor skala, menar Anders Hallén.

– Vi tyckte att det kunde vara lite roligt att även göra något galet, säger han och tillägger:

– Man får vara lite av en uppfinnare i dessa delar, oavsett om man gör pr och webb eller det traditionella.

För att göra en mer exakt värdering går det dessutom att lägga till hur många mil som bilen gått, dess utrustningsnivå samt tillvakspaket.

Bilpriser.se lanserade appen så sent som i fredags, men har redan nu väckt intresse. På App Stores topplista hittar man appen för närvarande på plats nummer två.

Appen kostar sju kronor.

Ardalan Samimi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt