Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Värdera bilen med ny Iphone-app

Publicerad: 28 Februari 2011, 12:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:19

Bilpriser.ses nya Iphone-app låter telefonen värdera bilar på gatan. "Det är ett verktyg samtidigt som det är en del i marknadsföringen", säger Anders Hallén på Deportivo, som tagit fram appen.


Ämnen i artikeln:

Deportivo

När användaren plåtar registreringsskylten gör appen en sökning på bilvärderingssajten Bilpriser.ses databas, från vilken den hämtar bilens marknadsvärde, berättar Anders Hallén.

– Vad vi ville göra är att dels komma närmare bilen, dels nå en lite yngre målgrupp. Då tyckte vi att det var lite kul att det var ett verktyg samtidigt som det är en del i marknadsföringen, säger Anders Hallén.

Tanken var att försöka göra något mer än att endast försöka få genomslag genom att köpa medieutrymme i stor skala, menar Anders Hallén.

– Vi tyckte att det kunde vara lite roligt att även göra något galet, säger han och tillägger:

– Man får vara lite av en uppfinnare i dessa delar, oavsett om man gör pr och webb eller det traditionella.

För att göra en mer exakt värdering går det dessutom att lägga till hur många mil som bilen gått, dess utrustningsnivå samt tillvakspaket.

Bilpriser.se lanserade appen så sent som i fredags, men har redan nu väckt intresse. På App Stores topplista hittar man appen för närvarande på plats nummer två.

Appen kostar sju kronor.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

Deportivo

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.