Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

"Varannan person ser ut som en seriefigur"

Publicerad: 26 april 2015, 06:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:03

Pr-konsulten Simon Strand håller koll på allt kollegorna gör.


Ämnen i artikeln:

DDB Stockholm

Varje vecka ber Dagens Media en av Sveriges mest kreativa branschprofiler dela med sig av sina viktigaste inspirationskällor just nu.

Nu har turen kommit till Simon Strand, fristående pr-konsult.

– De flesta hämtar sin inspiration på halvdistans, så därför letar jag riktigt nära eller riktigt långt borta, säger han.

MÄNNISKOR

"Jag hämtar ofta inspiration av saker i min omedelbara närhet. Av människan mittemot eller kanske ethernetsladden till datorn. Allt är intressant på sitt sätt. Att studera människor noggrant är alltid lärorikt. Min uppmärksamhet är sällan odelad, jag är ganska disträ, eftersom jag känner ett behov av att ha koll på exakt vad allt och alla gör hela tiden. Just nu sitter jag på reklambyrå där varannan person ser ut som en seriefigur vilket är mycket fascinerande.

När jag inte letar i närheten så letar jag inspiration väldigt långt borta, ute i periferin där ingen annan letar. De flesta hämtar sin inspiration på halvdistans, så därför letar jag riktigt nära och riktigt långt borta."

ROLIGA SOCIALA MEDIER-KONTON

"Sedan är jag svag för roliga Facebook-, Twitter- och Instagram-konton. Made-Up Stats, Goldman Sachs Elevator och The Fat Jewish är konton som jag har tyckt om genom åren. Det är ganska vanliga inspirationskällor antar jag, och just därför så viktiga för att inte tappa kontakten med vad människor inspireras av i ett vanligt svenskt hushåll."

POLITIK OCH NATIONALEKONOMI

"Sedan tycker jag att politik, strategi, nationalekonomi och andra 'hårda' saker ofta kan vara mer inspirerande än vad man kanske kan tro. Det är ämnen som sällan anstränger sig för att vara inspirerande, men ofta är det oavsiktligen."

LÄS FLER BRANSCHPROFILER BERÄTTA OM SINA INSPIRATIONSKÄLLOR:

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DDB Stockholm

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.