Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Vänsterpartiet sparkar på Björklund

Publicerad: 6 Augusti 2014, 11:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:32

Igår lanserade Folkpartiet sina nya valaffischer med budskapet "Feminism utan socialism". Nu tar Vänsterpartiet upp fajten med Jan Björklund.


Valrörelsen inför riksdagsvalet har tagit fart – igår släppte både Socialdemokraterna och Folkpartiet nya kampanjer.

På en av Folkpartiets affischer poserar en leende Jan Björklund intill budskapet "Feminism utan socialism".

En tredje affisch är tydligt riktad mot Vänsterpartiet med budskapet "Nej till vänster i välfärden. Ja till valfrihet”.

I dag kom svaret från Vänsterpartiet – i form av en bild på partiets utbildningspolitiska- och feministiska talesperson Rosanna Dinamarca som måttar en spark mot kameran.

" Feminism och fett med socialism", lyder budskapet.

Bilden har spridits på sociala medier under dagen och när Dagens Media når Rossana Dinamarca berättar hon att den inte är en officiell kampanjbild.

– Det var en bekant från partiet som la ut bilden imorse. Jag hade inte sett den innan men jag tycker den är jäkligt grym, det är ett schysst svar på tal, säger hon till Dagens Media.

Ni funderar inte på att börja använda den i er valkampanj?

– Det vet jag faktiskt inte än men den har ju fått en grym spridning redan, både på Facebook och på Twitter. Liberala kvinnor har till och med retweetat bilden.

Hon berättar också att partiet inom kort lanserar en ny valfilm.

– Det en jäkligt bra film som jag också är med i och som är lite annorlunda än vad den här typen av filmer brukar vara.

Bilden på Rossana Dinamarca har tagits av Elisabeth Ohlson Wallin, Richard Olsson, medlem i Vänsterpartiet i Malmö, har gjort montaget med texten.

Folkpartiets valaffischer har tagits fram av reklambyrån Ingo. Partiets press- och kommunikationschef Anders Andrén tycker att det är bra att Vänsterpartiet tar fajten.

" Det är bra med tydliga alternativ. Vill du ha feminism och marknadsekonomi röstar du på Folkpartiet, vill du ha högre skatt röstar du på Vänsterpartiet", skriver han i ett sms till Dagens Media.

UPPDATERING:

Efter Dagens Medias artikel har även Feministiskt Initiativ valt att svara på både Vänsterpartiets och Folkpartiets affischer med det egna budskapet "Feminism. Extra. Allt.".

" Nu får ni ge er! Medan kängorna flyger från höger och vänster går Feministiskt initiativ framåt. In med feministerna!", skriver partiet på Facebook.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.