Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Unicef tar hjälp av barn i Costa Rica

Publicerad: 13 Oktober 2016, 05:00
Uppdaterad: 13 Oktober 2016, 09:09

Unicef tar hjälp av barn i Costa Rica för att sätta press på Sveriges regering. Genom initiativet "Wake up Suecos" vill Unicef få Sverige att införa en klagorätt för barn.


Unicef Sverige inspireras av Costa Rica och tar hjälp av barn i landet för att sätta press på den svenska regeringen.

Syftet med kampanjen "Wake up Suecos" är att få Sverige att verka för en fullständig barnkonvention – att ratificera FN:s barnkonventions tredje tilläggsprotokoll och införa en klagorätt för barn. Något som Costa Rica har infört.

För att uppmana Sverige att delta i kampen för alla barns rättigheter har man tillsammans med konstnären Mael Victory, muralmålare Saner och barn på plats skapat en muralmålning i staden San José.

Målningen innehåller en direkt hälsning från barn i Costa Rica där de vädjar till Sveriges regering att införa en fullständig barnkonvention i Sverige.

Andreas Eriksson, kommunikationschef för Unicef Sverige är just nu på plats i Costa Rica för att se hur man arbetar med barnkonventionen och klagorätten för barnen i landet.

– Costa Rica är ett land som har kommit längre än Sverige när det gäller barns rätt att få upprättelse när deras rättigheter kränkts, säger Andreas Eriksson och fortsätter:

–  Genom kampanjen "Wake up Suecos" vill vi att svenskarna ska vakna upp och hjälpa till och driva på så att vi i Sverige inför en fullständig barnkonvention.

Unicef har valt att på plats i Costa Rica föra fram sitt budskap genom ett uttryckssätt typiskt för centralamerika.

– Kampanjen pågår i två veckor och vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och driva frågan framåt. Vi kommer samla in underskrifter och har som målsättning att träffa Åsa Regnér för att lämna över dem.

Hälsningen från barnen i Costa Rica:

"Dear Suecos this is a message from children in Costa Rica.Here we have a complete convention of the rights of the child.We hope people in Sweden want to wake up and make sure that children in your country get full rights too.Go to unicef.se/wakeupsuecosIt’s time to #wakeupsuecos"

Kampanjidé och produktion står kommunikationsbyrån Edelman Deportivo för.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.