Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Unibet talar arabiska inför derby

Publicerad: 28 maj 2009, 11:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

På söndag är det Södertäljederby mellan Assyriska och Syrianska. Det uppmärksammar spelbolaget Unibet med reklam på arabiska.


Unibet annonserar på den assyrisk-syrianska nyhets- och communitysajten www.ankawa.com, med mellan 100.000 och 150.000 unika besökare per månad. Bannern är framtagen av Grand River, specififikt för fotbollsderbyt mellan Södertäljelagen Assyriska och Syrianska.

- Det är en fantastisk match på söndag och intresset är jättestort. Därför är det ett bra tillfälle att testa den här specialinriktade kommunikationen. Det är första gången vi gör det, säger Unibets kommunikationschef Andreas Slätt.

Annonsen består av tre olika delar, två på svenska och ett på arabiska. Innebörden i den arabiska bannern är "se matchen Assyriska-Syrianska med Unibet på söndag". Unibet informerar även om sin startbonus för nya kunder och erbjuder koder som gör det möjligt att se matchen live på Canal Plus.

- Assyrier och Syrianer är välintegrerade i Sverige och har inget problem med svenska språket, men vi vet att ju mer man anpassar budskapet till målgruppen, desto bättre resultat får man, säger Andreas Slätt.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev