Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Unibet söker Sveriges bästa fan

Publicerad: 23 April 2014, 11:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:40

I en kampanj för schystare läktarkultur vill spelbolaget hylla eldsjälarna inom Supportersverige. I tävlingen "Årets fan" belönas vinnaren med 10 000 kronor och en överraskning.


Ämnen i artikeln:

Unibet

Unibets tävling arrangeras i samarbete med Aftonbladet. Jakten på årets fan kan följas på spelbolagets Facebooksida och i Aftonbladet TV:s program "Sportbladet Show".

Finalisterna och vinnaren utses av en jury bestående av Unibets ambassadörer. Glenn Hysén har rollen som ordförande och i juryn återfinns bland andra idrottsstjärnorna Therese Alshammar, Anna Haag, Emil Jönsson, Tomas Brolin, Alexander "The Mauler" Gustafsson och Victor Hedman.

– Vi söker en kille eller tjej som är en äkta supporter och som ställer upp för sitt lag utan att ställa till med en massa skit. Till exempel den där killen som gick sex mil för att se Färjestad spela final i SHL. Det är ju helt sjukt, en riktig supporter helt enkelt, säger Glenn Hysén till Dagens Media.

Liverpool- och landslagslegendaren tycker att de riktiga fansen ofta hamnar i skuggan av våldsamheter och de svarta rubriker som genomsyrar rapporteringen om supporterkultur.

– Det är trist att de 99,9 procent som sköter sig alltid hamnar i skymundan. Det är alltid dräggen som står för all skit som får rubrikerna. Därför är det extra kul med den här tävlingen, där vi letar efter ett fan som hyllar sitt lag och inte hatar andra. En supporter som pushar och applåderar i vått och torrt, det är idrott på riktigt, säger han.

Nomineringarna till årets fan sker i sociala medier samt via Unibets kampanjsajt. Vem som helst är fri att anmäla sig själv eller någon kompis till tävlingen, som pågår fram till dess att sommarens fotbolls-VM sparkas igång.

Vinnaren belönas med titeln "Årets fan", 10 000 kronor och en skräddarsydd överraskning beroende på preferenser gällande idrott och lag.

Pär Ullrich

Ämnen i artikeln:

Unibet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.