lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

UNHCR gör "mäklarvisning" med nödbostad

Publicerad: 9 juni 2016, 13:31

Hjälporganisationen UNHCR bjuder tillsammans med Bjurfors in allmänheten på en annorlunda typ av bostadsvisning på Norrmalmstorg i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Kampanj

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Lördagen den 11 juni sätter Sverige för UNHCR upp en ny typ av nödbostad mitt på Norrmalmstorg i Stockholm, för att öka medvetenheten kring rådande bostadsförhållanden för människor på flykt.

För att väcka nyfikenhet och sätta eventet i en annorlunda kontext anspelar man på mäklarmetaforen och genomför eventet tillsammans med mäklarfirman Bjurfors.

UNHCR:s Pr-byrå Spotlight står bakom idé och genomförande.

Visningsobjektet är en 17,5 kvm stor bostad, speciellt framtagen för människor på flykt. Till skillnad från de klassiska tälten har den nya bostaden en dörr att låsa, öppningsbara fönster, hårda väggar, samt isolering och ventilering som skyddar bättre mot både värme och kyla. Nödbostaden är framtagen av UNHCR, svenska Better Shelter och Ikea Foundation i nära samråd med människor på flykt.

I dag används bostäderna bland annat i Irak, genom ett projekt som finansierats av Svenska Postkodlotteriet.

– Nödbostaden är enkel men gör redan i dag enorm skillnad för tusentals människor. Genom att anspela på mäklarmetaforen och visa upp huset mitt i centrala Stockholm hoppas vi nå igenom bruset, säger Anna-Karin Modén, kommunikationschef, Sverige för UNHCR, i ett pressmeddelande.

För att ge dragkraft till visningen och öka intresset för eventet har en bostadsannons om nödbostaden placerats, likt inför en ”vanlig” visning, på Bjurfors hemsida och i ett antal av mäklarfirmans skyltfönster. Nödbostaden visades även i en helsidesannons i Dagens Nyheters bostadsbilaga i fredags. ”Prospekt” som beskriver husen kommer att delas ut på plats. I anslutning till huset visas även en fotoutställning om familjer på flykt som redan idag bor i nödbostäderna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev