Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Ung Cancer släpper hyllningsfilm

Publicerad: 3 april 2018, 13:05
Uppdaterad: 3 april 2018, 13:05

foto: skärmpdump från filmen

Sedan starten 2010 har Ung Cancer, organisationen bakom Fuck Cancer-armbanden, gått från två medlemmar till tusentals medlemmar. Nu vill man hylla den resan och berätta om sig själv på ett nytt sätt med konceptet och filmen "Vi finns".


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Konceptet och filmen är skapad tillsammans med Ung Cancers medlemmar och bygger på autentiskt material från medlemmarna. Med hjälp av deras röster, åsikter, egna filmer och sociala medier delar man deras berättelser och alla de känslor som det innebär att drabbas av cancer när livet precis ska börja.

Filmen visar den resa som ett cancerbesked innebär, både för drabbade och närstående. Om rädsla, förvirring och sorg och om att sätta livet på paus. Men också om det hopp, den kärlek och den kraft man finner i mötet med andra. Och behovet av att finnas där för varandra, skriver Ung Cancer i ett pressmeddelande.

– Det här nya konceptet är en hyllning till den utveckling som Ung Cancer har gjort. Det visar att vi finns för varandra och att vi tillsammans är mindre ensamma. Men arbetet är långt ifrån klart. Vi vill att fler tar del av Ung Cancers fina verksamhet och som organisation ta kliv framåt. Vi vill vidare, uppåt och framåt, säger Emma Tonnes, generalsekreterare i Ung Cancer, i ett pressmeddelande.

Ung Cancer föddes ur ensamhet och frustration och har efter åtta år har mognat och rymmer idag fler känslor, skriver de i ett pressmeddelande. Känslor som gemenskap, värme och tröst. Med hjälp av den nya filmen och det nya kommunikationskonceptet ”Vi finns” vill man visa medlemmar, cancerberörda och samhället att man är mer än ett armband.

Credlista

KommunikationskonceptKreativt ansvarig: Rickard Villard, The KIND CollectiveKommunikatör: Marco Arvidsson, Ung CancerMedlemmar i Ung Cancer

Fakta film: 

ProduktionProduktionsbolag: The ProducersRegi: Malin Ingrid JohanssonProducent: Mats WolgersFotograf: Andreas AlmkvistRegiassistent: Julia BehmKlippare: Nils Moström

PostproduktionChimney

Musik:Låt: ”Andas”Text och musik: Linnea Henriksson, Tove Styrke, Linnea Södahl och Max Thulin

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev