Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Uber och Welcome välkomnar nyanlända

Publicerad: 9 December 2016, 06:05
Uppdaterad: 9 December 2016, 09:24

Hur gör man för att visa hur enkelt det är att skapa nya möten mellan människor? Man placerar dem i en bil tillsammans. Kampanjen "Integration – on the go" ska uppmuntra fler till att vilja förbättra integrationen: "Tvingas prata med den som sätter sig bredvid dig i bilen".


Ämnen i artikeln:

Uber

Nu på lördag genomför Uber och välkomstappen "Welcome" tillsammans ett projekt som ska visa hur enkelt det kan vara att skapa nya möten mellan människor och för att uppmuntra fler att bidra till bättre integration i Sverige. Det är ett samarbete som innebär att resenärer som åker med Uber den 10 december, nu på lördag, har möjlighet att välja alternativet "UberWelcome" i Ubers app. Vid val av det alternativet matchas man samman med en nyanländ person som får åka med under resan, träffas för att öva svenska och utbyta historier och upplevelser.

– Vi funderade på vad vi kunde göra för att hjälpa nyanlända med att träffa svenskar. Det här var det enklaste vi kunde komma på, nu nästan tvingas du prata med den som sätter sig bredvid dig i bilen, säger Emma Rosman, intiativtagare till "Welcome", till Dagens Media.

UberWELCOME erbjuder kostnadsfria resor i Stockholm, Göteborg och Malmö och för många nyanlända kan detta vara det första riktiga mötet med den lokala befolkningen.

– I bilen finns samtalskort som kan hjälpa till. Men vi tror att om alla bara får en aha-upplevelse över att "Nej, det här var ju inte alls läskigt", nu har vi skapat förutsättningar, resten kommer sköta sig självt, säger Emma Rosman.

 För de som vill ta mötet vidare, utöver att åka från A till B, kommer det finnas möjlighet att åka till ”Welcome- spots” där man kan mingla med andra deltagare. Mellan kl. 11-15 kommer det finnas spel och aktiviteter på plats och efter kl. 15 bjuds det in till Welcome-party med uppträdanden och musik. Det blir en fest med både mening och hjärta, som innebär unika möjligheter att träffa nya människor från världens alla hörn och kulturer.

– Det är sjukt, sjukt viktigt det här och jag hoppas att många får upp ögonen – det här kan vara ett steg på vägen och det enklaste vi kunde komma på, säger Emma Rosman.

Alla resor som görs via UberWELCOME på lördag mellan kl. 11 och 15 kommer vara kostnadsfria. UberWELCOME är en del i Ubers globala välgörenhetsprojekt UberGIVING som skapats för att ge tillbaka till de 500+ städer där företaget finns.

– För oss handlar det om att ge tillbaka till städerna vi är verksamma i och vi är väldigt stolta över samarbetet. Kampanjen visar hur teknik kan sänka trösklarna för människor att mötas på ett sätt som gör skillnad - sedan finns det ett stort engagemang för integrationsutmaningen både internt hos våra medarbetare, men också hos alla fantastiska Uber-förare som gör hela kampanjen möjlig," säger Oliver Carra, kommunikationschef för Uber i Norden och Baltikum, till Dagens Media.

Welcome-spots i din stad:

Stockholm: Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35, 101 26 Stockholm

Göteborg: Factory Kontorshotell, Friggagatan 3A, 411 01 Göteborg

Malmö: Fyn, Falsterbogatan 1, 211 58 Malmö

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Uber

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.