Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Twitter tar initiativ för att hjälpa självmordsbenägna

Publicerad: 11 september 2019, 06:22

Toppresultat vid sökningar associerade med självmord eller självskada.

I samband med Världsdagen för suicidprevention lanserar Twitter, tillsammans med Mind Sverige, ett initiativ som ska hjälpa personer i nöd att få stöd.


Ämnen i artikeln:

TwitterTV4

Från och med den 10 september, Världsdagen för suicidprevention, kommer toppreslutatet för sökningar associerade med självmord eller självskada på Twitter att vara en uppmaning till den sökande att ta hjälp. Meddelandet ger kontaktuppgifter till den svenska ideella organisationen Mind Sverige. 

Mind Sverige jobbar för ökad förståelse kring frågor som rör psykisk hälsa och ger stöd till de i nöd genom en särskild nödlinje. 

En annan organisation som arbetar mot att minska antalet självmord är Suicide Zero. I samband med Världsdagen för suicidprevention delar de ut organisations pris för bästa rapportering om självmord, som syftar till att uppmärksamma journalistik som rapporterar ansvarsfullt kring självmord. 

Årets pris går till Malou von Sivers och redaktionen bakom Malou efter tio.

Motiveringen lyder: ”Malou Efter tio har under en vecka belyst temat män och självmord. Rapporteringen har på ett ansvarsfullt sätt ökat kunskapen om att män är den mest utsatta gruppen, och står för 70 procent av de cirka 1 500 självmord som begås varje år. På ett varsamt och respektfullt sätt hörs anhöriga i reportagen, som väcker stor eftertanke och minskar stigmat och rädslan kring självmord”, lyder motiveringen. 

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

TwitterTV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev