Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Tv-premiär för Europeiska

Publicerad: 14 maj 2009, 04:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:31

Försäkringsbolaget Europeiska går för första gången i tv. Bakom kampanjen står reklambyrån Svensson. <b>Se två av reklamfilmerna på Dagensmedia.se.</b>


Europeiskas största produkt är reseförsäkringar som främst säljs via researrangörer som Ving och Fritidsresor. Nu vill Europeiska göra sitt namn mer känt hos svenskarna.

Sju reklamfilmer går upp på TV4-nätverket fredag 15 maj. Två är på 40 sekunder och fem på 20 sekunder.

- Vårt största huvudbry var att försöka lösa hur man säljer en försäkring, som går ut på att det händer tråkiga saker, utan att visa det. Vi vill att resandet ska vara en härlig upplevelse så därför ville vi inte problematisera det, säger Tomas Carrfors, copywriter på Svensson.

Filmerna stöds av nätannonsering och kvällspress.

- Print och bannerlösningarna är mer konkreta och produktnära än tv. Många tror att de har en fullgod reseförsäkring genom sin hemförsäkring, men vi vill visa att det inte är så. Hemförsäkringen har en del hål som Europeiskas försäkring täcker.

Produktionsbolag är Hobbyfilm. Filmerna är inspelade i Lissabon och regisserade av Oskar Bård och fotograferade av Ulf Brantås. För klippningen står Fredrik Karlsson, producent är Anna Persson.

Mediebyrå är OMD.

Arbetsgrupp på Svensson: Projektledare Mirja Kais, ad Tomas Svensson, copywriter Tomas Carrfors, original Pernilla Loeb, webbformgivning Daniel Granqvist, programmering Anders Torselius.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.