Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Tui livesänder på Facebook för att upplysa om djurfrågor

Publicerad: 29 December 2016, 10:26
Uppdaterad: 29 December 2016, 10:32

Tui vill upplysa sina resenärer om hur djuren på turistattraktioner utomlands behandlas. Foto: Skärmdump från Tuis Facebooksida

Genom Facebook Live vill Tui upplysa sina resenärer om den mörka sidan av att gosa med tigrar och klappa apor på semestern.


Ämnen i artikeln:

TUIFacebook

På utlandssemestern är det inte ovanligt att turistattraktioner består av att klappa apor, rida på elefanter och gosa med tigrar. Nu vill Tui göra sina resenärer medvetna om attraktionernas baksida, att det döljer sig en lång och plågsam process för djuren.

För att upplysa om detta har Tui bjudit in fotografen Tom Svensson för att berätta om hanteringen av djur i bland annat Thailand i en livesändning på Facebook. Tom Svensson reser regelbundet runt i världen för att dokumentera utrotningshotade djur, anti-tjuvjakt och illegal handel med djur.

– Syftet med att använda Facebook Live är att inte bara ge resenärer information utan också för att ge våra följare en möjlighet att direkt kunna ställa frågor till en sakkunnig, säger Mathias Bergendahl, nordisk informationschef för Tui, i ett pressmeddelande.  

Det är inte första gången som Tui har använt Facebook Live som del av sin kommunikation. Tidigare i år använde TUI Facebook Live som del av sin rekrytering samt för att informera om läget i Turkiet efter statskuppsförsöket. 

Livesändningen startar den 30 december klockan 14.00.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TUIFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.