söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Trygg-Hansa visar vem som är "genomsnittsdrunknaren"

Publicerad: 20 juni 2016, 12:49

I Trygg-Hansas nya minidokumentären ”Genomsnittsdrunknaren” får 49-årige Martin Beck – Sveriges genomsnittsdrunknare – uppskatta och testa sin simförmåga i öppet vatten.

Ämnen i artikeln:

Kampanj

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Trygg-Hansa lanserar idag kampanjen ”Genomsnittsdrunknaren”, som är en del i initiativet ”Allemansvatten” som Dagens Media tidigare skrivit om. Initiativet syftar till att få folk att testa sin simförmåga innan man ger sig ut på en simtur eller med båten.

Trots många rapporter om drunkningar på sistone tror de som har störst risk att drunkna inte att de tillhör riskgruppen, enligt en ny undersökning från Trygg-Hansa. Undersökningen visar att svenska folket tror att nyanlända personer till Sverige, följt av barn, är de som står för flest drunkningsolyckor. Men nära 9 av 10 av de som drunknat hittills i år har varit män, de flesta medelålders och äldre.

I Trygg-Hansas nya minidokumentär ”Genomsnittsdrunknaren” får 49-årige Martin Beck – Sveriges genomsnittsdrunknare – uppskatta och testa sin simförmåga i öppet vatten. Utgången är menad att ge en tankeställare inför midsommarhelgen och årets första dopp, och öka medvetenheten om riskerna med övertro på sin simkunnighet.

– Statistiken visar tydligt att det är viktigt att ha uppsikt över både män och barn vid vatten. Övertro är den största riskfaktorn för drunkning, det handlar om att ta risker när man simmar ensam, strunta i flytväst eller dricka alkohol vid bad och båtturer. För att bryta den dystra drunkningstrenden behöver vi alla rannsaka oss själva. Många olyckor skulle kunna undvikas om vi bedömde vår simkunnighet bättre, säger Johan Eriksson, kommunikationschef på Trygg-Hansa, i ett pressmeddelande.

I sommar vill Trygg-Hansa säkerställa att vuxna kan testa sin simkunnighet i samband med de 400 sommarsimskolor som Svenska Livräddningssällskapet anordnar runtom i Sverige, och som Trygg-Hansa stöttar. Tillsammans har man i år satt målet att fördubbla antalet barn i sommarsimskolorna till 40 000 barn.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev