Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Trygg-Hansa visar vem som är "genomsnittsdrunknaren"

Publicerad: 20 juni 2016, 12:49
Uppdaterad: 20 juni 2016, 14:30

I Trygg-Hansas nya minidokumentären ”Genomsnittsdrunknaren” får 49-årige Martin Beck – Sveriges genomsnittsdrunknare – uppskatta och testa sin simförmåga i öppet vatten.


Ämnen i artikeln:

Trygg-Hansa

Trygg-Hansa lanserar idag kampanjen ”Genomsnittsdrunknaren”, som är en del i initiativet ”Allemansvatten” som Dagens Media tidigare skrivit om. Initiativet syftar till att få folk att testa sin simförmåga innan man ger sig ut på en simtur eller med båten.

Trots många rapporter om drunkningar på sistone tror de som har störst risk att drunkna inte att de tillhör riskgruppen, enligt en ny undersökning från Trygg-Hansa. Undersökningen visar att svenska folket tror att nyanlända personer till Sverige, följt av barn, är de som står för flest drunkningsolyckor. Men nära 9 av 10 av de som drunknat hittills i år har varit män, de flesta medelålders och äldre.

I Trygg-Hansas nya minidokumentär ”Genomsnittsdrunknaren” får 49-årige Martin Beck – Sveriges genomsnittsdrunknare – uppskatta och testa sin simförmåga i öppet vatten. Utgången är menad att ge en tankeställare inför midsommarhelgen och årets första dopp, och öka medvetenheten om riskerna med övertro på sin simkunnighet.

– Statistiken visar tydligt att det är viktigt att ha uppsikt över både män och barn vid vatten. Övertro är den största riskfaktorn för drunkning, det handlar om att ta risker när man simmar ensam, strunta i flytväst eller dricka alkohol vid bad och båtturer. För att bryta den dystra drunkningstrenden behöver vi alla rannsaka oss själva. Många olyckor skulle kunna undvikas om vi bedömde vår simkunnighet bättre, säger Johan Eriksson, kommunikationschef på Trygg-Hansa, i ett pressmeddelande.

I sommar vill Trygg-Hansa säkerställa att vuxna kan testa sin simkunnighet i samband med de 400 sommarsimskolor som Svenska Livräddningssällskapet anordnar runtom i Sverige, och som Trygg-Hansa stöttar. Tillsammans har man i år satt målet att fördubbla antalet barn i sommarsimskolorna till 40 000 barn.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Trygg-Hansa

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.