Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Tre kidnappar Tele2:s får

Publicerad: 6 April 2010, 11:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

Tre använder sig av fåret Frank i sin reklamfilm.


Maskotkriget mellan Tele2 och Tre blossar nu upp igen.

I Tres nya reklamfilm gör konkurrentens maskot ett oväntat gästspel. I reklamen dyker fåret Frank från Tele2 upp i en av Tres butiker - dock något maskerad - i jakten på en ny mobil.

– Det är en tydlig signal att vissa mobiler exklusivt bara finns hos oss. Våra konkurrenter måste komma till våra butiker för att kunna få tag i den, säger Tres marknadschef Gina Azaric till Dagensmedia.se.

Reklamhånet kan ses som en uppföljning på telefonibolagens hund-bråk, där, bland annat, Tre porträtterade Tele2 som en fet och långsam basset, medan Tre fick karaktäriseras av en snabb vinthund.

Vad tycker Tele2 om att ni använder fåret Frank i er marknadsföring?

– Vi har ju ett annat djur, vi kallar det en get med en mask, säger Gina Azaric.

Det är heller inte första gången som Tre går till attack mot fåret Frank. I en tidigare intervju med Dagensmedia.se sågade vice vd:n Nicholas Högberg Tele2:s reklamkaraktär:

– Det är ganska intressant med den här geten, eller fåret, eller vad det är för någonting. Jag tror inte att det uppfattas så seriöst i företagssegmentet. Jag vet inte hur bra geten funkar, men jag vill inte ha den, sa han.

Tres reklambyrå är Scholz & Friends. Reklamfilmen är producerad av Hobby Factory och regisserad av Camilo Altera.

Christer Lindh

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.