"The fat jewish" frontar Elgiganten

2017-11-06 13:45  

Elgiganten tar hjälp av Instagramstjärnan i sin nordiska lansering av Singles Day.

Att få svenskar känner till "Singles Day" vill Elgiganten nu råda bot på. Med hjälp av internet-fenomentet "The fat jewish" hoppas elkedjan göra ett starkt intryck i sin Nordenlansering av dagen.

– Singles Day kommer att bli lika stort som Black Friday på sikt, säger Johan Järnliden, som är marknadschef på Elgiganten, i en kommentar.

Fenomenet Singles Day startade i Kina på 90‐talet och har gått från att vara en dag då man firar alla singlar till att bli en dag där man unnar sig själv något extra, oavsett relationsstatus. Sedan dess har Singles Day spridit sig långt utanför Kinas gränser, skriver Elgiganten i ett pressmeddelande.

För "The fat jewish", som frontar kampanjen, är det första samarbetet med ett nordiskt varumärke. I reklamfilmerna dejtar instagramstjärnan olika elektronikprylar, till exempel en fritös och en hårtork.

– Europeisk reklam är fantastisk och har alltid flyttat gränser. jag skulle älska att besöka Sverige snart och där träffa någon, bli gravid, bilda familj och leva där för alltid, säger Josh Ostrovsky, a.k.a. "The fat jewish".

Kampanjen, som är framtagen i samarbete med Nord DDB, kommer att gå i hela Norden – och består främst av filmer online som producerats av Diktator med regi av Tim Erem.

Se Elgigantens och Fat jewish guy:s film "Fritös" här. Och filmen "Dammsugare" här.

 

Arbetsgrupp Nord DDB

Creative Director: Fredrik Simonsson
Art Director: Clara Uddman
Art Director: Petter Swanberg
Account Director: Rickard Allstrin Byråproducent: Per Welén, House Agency

Produktionsbolag: Diktator Regissör: Tim Erem
Exekutiv Producent: Manga Minja Producent: Simon Hernadi

DoP: Sean Price Williams
Klippare: Aaron Tompkins ‐ Rock Paper Scissors, New York Grade/Online: Chimney

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt