Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Kampanjer

"The fat jewish" frontar Elgiganten

Elgiganten tar hjälp av Instagramstjärnan i sin nordiska lansering av Singles Day.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se


Publicerad: 06 November 2017, 12:45
Uppdaterad: 07 November 2017, 07:01

Ämnen i artikeln:

ElgigantenDDB

The fat jewish Guy frontar Elgiganten.

Att få svenskar känner till "Singles Day" vill Elgiganten nu råda bot på. Med hjälp av internet-fenomentet "The fat jewish" hoppas elkedjan göra ett starkt intryck i sin Nordenlansering av dagen.

– Singles Day kommer att bli lika stort som Black Friday på sikt, säger Johan Järnliden, som är marknadschef på Elgiganten, i en kommentar.

Fenomenet Singles Day startade i Kina på 90‐talet och har gått från att vara en dag då man firar alla singlar till att bli en dag där man unnar sig själv något extra, oavsett relationsstatus. Sedan dess har Singles Day spridit sig långt utanför Kinas gränser, skriver Elgiganten i ett pressmeddelande.

För "The fat jewish", som frontar kampanjen, är det första samarbetet med ett nordiskt varumärke. I reklamfilmerna dejtar instagramstjärnan olika elektronikprylar, till exempel en fritös och en hårtork.

– Europeisk reklam är fantastisk och har alltid flyttat gränser. jag skulle älska att besöka Sverige snart och där träffa någon, bli gravid, bilda familj och leva där för alltid, säger Josh Ostrovsky, a.k.a. "The fat jewish".

Kampanjen, som är framtagen i samarbete med Nord DDB, kommer att gå i hela Norden – och består främst av filmer online som producerats av Diktator med regi av Tim Erem.

Se Elgigantens och Fat jewish guy:s film "Fritös" här. Och filmen "Dammsugare" här.

 

Arbetsgrupp Nord DDB

Creative Director: Fredrik SimonssonArt Director: Clara UddmanArt Director: Petter SwanbergAccount Director: Rickard Allstrin Byråproducent: Per Welén, House Agency

Produktionsbolag: Diktator Regissör: Tim EremExekutiv Producent: Manga Minja Producent: Simon Hernadi

DoP: Sean Price WilliamsKlippare: Aaron Tompkins ‐ Rock Paper Scissors, New York Grade/Online: Chimney

Ämnen i artikeln:

ElgigantenDDB

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.