söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Telge Energi hyllar vardagshjältar

Publicerad: 23 juli 2010, 06:12

Telge Energis sommarkampanj vill få människor att spara in på koldioxiden genom att skippa tv-tittandet och istället spela spel.

Ämnen i artikeln:

Kampanj

TJ

Therese Johansson


Nya digitala kampanjen från Telge Energi, ”Lilla Klimatmålet”, signerad webbyrån Tewonder, är ett test där man kan kolla hur mycket man sparar på miljön genom att välja exempelvis att torka håret med hjälp av vinden istället för med hårtorken.

Telge Energis mål är att minska på koldioxiden med 750 kilo – och vill med hjälp av kampanjbesökarna åstadkomma det innan den 5 september.

–Vi ville göra en rolig och lättsam kampanj utan pekpinnar, och få folk att vilja hitta bättre sätt att leva på, och välja ren el. Målet var att locka vardagshjältar och semesterfirare att göra testet, så det fick inte vara pretentiöst. På sommaren vill man ju mest av allt slappa, säger Jan Molin, marknadschef på Telge Energi.

Kampanjen håller på till och med mitten av september, och sprids via Facebook, samt i radio och med banners på nätet. Den riktar sig uteslutande till kvinnor.

– Det är första gången vi har en kampanj som primärt syftar till att nå kvinnor. Men det är för att vi vet att kvinnor generellt sett är mer intresserade av miljöfrågor.

Mediebyrå är Bizkit.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev