Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

TCO slår ett slag för höjd A-kassa

Publicerad: 4 Maj 2010, 04:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:51

TCO:s nya film ska driva opinion för en höjning av A-kassan. Filmen baseras på flera tusen inskickade berättelser om att förlora sitt jobb.


För ett år sen, när arbetslösheten bredde ut sig på allvar, skapade TCO en sajt där människor kunde dela med sig av sina upplevelser av att förlora arbetet.

Snabbt fick man in tusentals berättelser och namnunderskrifter mot den sänkta ersättningen. Det är de berättelserna som ligger till grund för reklamfilmens budskap.

– Människorna i filmen är representativa för befolkningen, som med en röst berättar en historia för svenska folket, säger Lena Ivö, kommunikationschef för TCO.

Varför valde ni att göra en film av berättelserna?

– Storytelling är ett bra koncept, det är ett starkt medium och ett effektivt sätt att driva opinion på. Vi hoppas skapa stark opinion med filmen.

Vad har den kostat?

– Det vill jag inte kommentera.

Regissören Anders Östling skriver i ett pressmeddelande om filmen:

"Jag blev själv chockad när jag förstod vidden av problemet. Vi har arbetat med att hitta essensen i vanliga människors upplevelser och förmedla detta i en stark röst”.

Filmen är gjord av Scandvision och ligger på Youtube. Den finns på TCO-relaterade sajter men TCO hoppas också att den kommer få spridning i sociala medier. Filmen är TCO:s första någonsin.

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/c0Mk2Ba5zck&hl=sv_SE&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/c0Mk2Ba5zck&hl=sv_SE&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

ARBETSGRUPPEN:

Producent: Suzanne Haeger >> Regissör och Manus: Anders Östling >> Fotograf: Palle Malmros >> Produktionsledare: Lennart Bengtsson >> Redigering Jorge Orellana >> Musik: Bengt Hagerman

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.