Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Taxikunder berättar om sitt livs resa

Publicerad: 19 November 2014, 14:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:22

En novelltävling ska förändra bilden av taxiresan. Bakom kampanjen står branschorganisationen Taxiförbundet och Nowa Kommunikation.


" Den mötande eftermiddagstrafiken var gles men precis så tät att omkörning inte var att tänka på. Min fru andades nu enligt skolboken. Taxiförlossning? Jag såg mig omkring i baksätet. Läderklädsel. En kvällstidning. Tja, det kunde gå".

Så ser ett utdrag från ett bidrag i Taxiförbundets kampanj "Livet är en resa – berättelser från en taxi" ut. I kampanjen uppmanas taxiresenärer att skriva en novell om en taxifärd som stuckit ut.

Enligt Claudio Skubla, kommunikationschef på Taxiförbundet, väljer människor taxi vid viktiga tillfällen i livet. Något som banar väg för goda berättelser.

– Taxi kan ofta komma med en negativ laddning. Men vi kör skolbarn och pensionärer och vi finns överallt i Sverige, säger Claudio Skubla till Dagens Media.

Novelltävlingen pågår fram till den 30 november. De bästa berättelserna publiceras och en vinnare utses av en jury i mitten av december.

Novelltävlingen har tagits i samarbete med Nowa Kommunikation.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.