tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Taxi Stockholm erbjuder terapi

Publicerad: 28 oktober 2014, 05:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:24

Taxi Stockholm sätter terapeuter in några av sina bilar.


YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

"Taxiterapeuterna" är namnet på Taxi Stockholms nya kampanj, som bland annat marknadsförs i Stockholms tunnelbana. Under två veckor kan den som vill boka en taxiresa med medföljande terapeut. Tanken är att erbjuda ett mervärde för kunderna, menar Carina Herly, marknadschef.

– Det känns jättekul. Vi har gjort en undersökning som visar att 70 procent av våra kunder ser taxiresan som att man får en liten stund för sig själv. Vår nya taxitjänst erbjuder en möjlighet att ta hand om sig själv genom att boka en terapeut samtidigt som man åker dit man vill, säger hon till Dagens Media.

Resan kostar som en vanlig taxiresa men görs i Taxi Stockholms nya premiumbilar, som är diskretare och mer exklusiva än vanliga taxibilar. Men "Taxiterapeuterna" är inte ett sätt att skapa uppmärksamhet åt premiumtjänsten.

– Inte primärt. Det här är den här typen av mervärde vi vill ge våra kunder. Vi ser verkligen fram emot det här.

Hur mycket terapi hinner man med under en taxiresa?

– Man hinner sätta igång tankar. Det här är kanske något man funderat på ett tag och vill man kan man ju gå vidare med våra terapeuter eller någon annanstans. Det är början på ett samtal, snarare än terapi, säger Carina Herly.

Vad blir nästa steg?

– Det här är ett test, jag har inte nästa steg än, men det kommer.

De terapeuter som kommer att åka runt med Taxi Stockholm är Mia Stolt, psykoterapeut med kognitiv- och beteendeinriktning, Sandra Guteklint, psykolog och legitimerad psykoterapeut som arbetar med kognitiv beteendeterapi. och Mia Fahlén, psykolog som arbetar med KBT-behandlingar för patienter med ångest, depression och stress.

Både terapeut och förare har tystnadsplikt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev