Taxi Stockholm erbjuder terapi

2014-10-28 06:30  

Taxi Stockholm sätter terapeuter in några av sina bilar.

"Taxiterapeuterna" är namnet på Taxi Stockholms nya kampanj, som bland annat marknadsförs i Stockholms tunnelbana. Under två veckor kan den som vill boka en taxiresa med medföljande terapeut. Tanken är att erbjuda ett mervärde för kunderna, menar Carina Herly, marknadschef.

– Det känns jättekul. Vi har gjort en undersökning som visar att 70 procent av våra kunder ser taxiresan som att man får en liten stund för sig själv. Vår nya taxitjänst erbjuder en möjlighet att ta hand om sig själv genom att boka en terapeut samtidigt som man åker dit man vill, säger hon till Dagens Media.

Resan kostar som en vanlig taxiresa men görs i Taxi Stockholms nya premiumbilar, som är diskretare och mer exklusiva än vanliga taxibilar. Men "Taxiterapeuterna" är inte ett sätt att skapa uppmärksamhet åt premiumtjänsten.

– Inte primärt. Det här är den här typen av mervärde vi vill ge våra kunder. Vi ser verkligen fram emot det här.

Hur mycket terapi hinner man med under en taxiresa?

– Man hinner sätta igång tankar. Det här är kanske något man funderat på ett tag och vill man kan man ju gå vidare med våra terapeuter eller någon annanstans. Det är början på ett samtal, snarare än terapi, säger Carina Herly.

Vad blir nästa steg?

– Det här är ett test, jag har inte nästa steg än, men det kommer.

De terapeuter som kommer att åka runt med Taxi Stockholm är Mia Stolt, psykoterapeut med kognitiv- och beteendeinriktning, Sandra Guteklint, psykolog och legitimerad psykoterapeut som arbetar med kognitiv beteendeterapi. och Mia Fahlén, psykolog som arbetar med KBT-behandlingar för patienter med ångest, depression och stress.

Både terapeut och förare har tystnadsplikt.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt