Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

"Svinigt, City Gross"

Publicerad: 24 Maj 2011, 12:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:09

En reklamfilm från City Gross har gjort organisationen Djurens rätt rejält förbannade. Nu KO-anmäls den sviniga kampanjen.


Ämnen i artikeln:

Djurens rättCity Gross

Det är en reklamfilm i City Gross kampanj "Griskronan" som retat upp djurrättsorganisationen.

Filmen – som handlar om en gris som rymmer från ett ruskigt slakteri i ett fiktivt öststatsland till en idyllisk gård i Sverige för att få bättre levnadsvillor – är "gravt vilseledande" enligt Djurens rätt.

– City Gross lurar konsumenterna att tro att grisar har det bra i vårt land. Filmen ger helt enkelt en gravt felaktig bild av hur livet ser ut för grisar i Sverige. Det är det vi vänder oss mot, säger Cecilia Mille, enhetschef på Djurens rätt till dagensmedia.se och fortsätter:

– Dels är det här ett sätt att uppmärksamma konsumenterna på att de blir vilseledda, men vi hoppas ju också att KO fäller filmen. Då kanske City Gross tänker sig för lite i framtiden.

Tror du att reklamfilmen kommer fällas?

– Bilden som reklamen fömedlar skiljer sig väldigt mycket från verkligheten och det får vi säkert medhåll om. Men huruvida de tycker att det är så allvarligt att de väljer att fälla den får vi se.

Cecilia Mille hoppas dock på reaktioner även om reklamfilmen inte skulle fällas.

– Några konsumenter kanske får sig en tankeställare, så att anmäla reklamen är värt mycket i sig.

Mikael Lagerwall, informationschef på City Gross ägare Bergendahls säger att bolaget "ser fram emot en granskning" och att de kommer att rätta sig efter eventuella beslut.

Han försvarar dock filmen.

– Denna film är en saga som försöker visa att svenska grisar hellre hade valt att bo i Sverige än i andra länder. I Sverige har vi världens hårdaste regler för djurhållning.

Filmen fortsätter att rulla som planerat i TV4.

<iframe width="442" height="249" src="http://www.youtube.com/embed/OgKUkKiQoME" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Djurens rättCity Gross

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.