Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Sverigetaxi lanserar vätgastaxi

Publicerad: 2 juni 2016, 09:34
Uppdaterad: 2 juni 2016, 09:36

På lördag går Stockholm Marathon av stapeln och då kommer Sverigetaxi erbjuda gratis skjuts till de som inte orkar att fortsätta loppet. Samtidigt kommer de även köra ledarbilarna och lansera sina nya bilar drivna på vätgas.


Ämnen i artikeln:

Hyundai

Förra året var det nästan 300 personer som hoppade in i en bolagets taxibilar istället för att gå i mål, enligt Sverigetaxi. I år kommer 25 av Sverigetaxi:s bilar erbjuda gratis skjuts till trötta löpare. Taxibilarna kommer stå utspridda längs banans vätskekontroller.

Samtidigt kommer även Sverigetaxi visa upp sin nya satsning på vätgasdrivna bilar ” Hyundai ix35 Fuel Cell”. De nya bilarna är en del av Sverigetaxis arbete mot miljömålet att vara helt fossilfria år 2015.

– Hyundai ix35 Fuel Cell släpper inte ut några avgaser överhuvudtaget. Det enda som kommer från avgasröret är vattenånga.  Att bränslecellsbilarna nu tas i trafik som taxibilar – inte minst under Stockholm Marathon – innebär att fler kommer i kontakt med en innovation som vi är övertygade om är en långsiktig läsning på en mer hållbar bilism, säger Tobias Joelsson, PR- & Informationschef på Hyundai i ett pressmeddelande.

Enligt Sverigetaxi är Hyundai först i världen med serietillverkning av vätgasbilar. I dag rullar nio stycken ix35 Fuel Cell på vägarna runt om i Sverige.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hyundai

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev