Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

"Sveriges öppnaste apotek"

Publicerad: 20 April 2010, 09:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

Större tillgänglighet och bättre öppettider ska locka till Ica Maxis butiker.


– För oss på Ica är hälsa ett prioriterat område. Vi har legat i framkant när avregleringen skedde och vill givetvis öka tillgängligheten för våra kunder, säger Håkan Magnusson, affärschef för Cura apoteket inom Ica Sverige, till Dagensmedia.se.

Med ledmotivet ”Sveriges öppnaste apotek” annonserar Ica lokalt för varje enskild butik. Huvudmediet för kampanjen är lokalradion och kompletteras med DR-utskick. Åtta apotek i södra Sverige öppnar i veckan och ytterligare 11 kommer att lanseras innan sommaren. Där ibland Haninge, Solna, Lindhagen och Häggvik.

– Ambitionen är att öppna ett hundratal apotek runt om i landet. Vi erbjuder något som länge saknats hos övriga apotek, nämligen bättre tillgänglighet på kvällar och helger genom de öppettider vi kommer erbjuda. Våra apotek har samma öppettider som övriga butiken, säger Håkan Magnusson.

Barnfamiljer och husdjursägare är två viktiga målgrupper för den nya apotekssatsningen.

– Vår primära målgrupp är de som redan handlar på Ica Maxi. Sedan tänker vi göra en satsning mot husdjursägare. Det är viktigt att profilera sig på marknaden och vi har ett bra utgångsläge eftersom vi placerar in apoteket i redan befintliga Ica-butiker, säger Håkan Magnusson.

Ica Cura-apoteken ska fungera som en egen verksamhet med utbildad apotekspersonal med ansvar för rådgivning och läkemedelshantering.

Apoteken erbjuder både receptbelagda och receptfria läkemedel. Reklambyrån King kommer att arbeta med lanseringen av apoteken.

Christer Lindh

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.