Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Sverige läggs ut gratis på Airbnb

Publicerad: 23 Maj 2017, 08:18
Uppdaterad: 23 Maj 2017, 08:22

Bild 1/4  Gratis boende. Visit Sweden marknadsför svensk natur på Airbnb.

Visit Sweden vill fylla de svenska skogarna med utländska turister genom att lägga ut Sverige på Airbnb.


Ämnen i artikeln:

Visit Sweden

Antal gäster: Obegränsat. Badrum: Var som helst. Incheckning: När som helst. Rumtyp: Öppen planlösning.

Visit Sweden marknadsför i en ny kampanj allemansrätten på uthyrningssajten Airbnb. Istället för bostäder ligger natursköna platser i Sverige på Visit Swedens "uthyrningskonto".

Värmländska Båstadknallen säljs in som  ”Rustic forest retreat in vintage style”, Rånne Å i Skåne som ”Cosy glade in beech forest”.

Med kampanjen ”Freedom to Roam” vill Visit Sweden skapa uppmärksamhet för Sverige som naturdestination i världen, med fokus på den amerikanska marknaden. Det är första gången som ett land listas på Airbnb.

– En av Sveriges största styrkor som resmål är vår vackra och varierande natur som alla får ta del av. För att stärka Sverige som ett naturresmål vill vi lyfta fram allt man kan göra i naturen för en global publik, exempelvis en löptur genom bokskogen eller att tälta på en fjälläng, säger Jennie Skogsborn Missuna som chief experience officer på Visit Sweden, i en kommentar.

Båstadknallens "meditationroom".

Samarbetet med Airbnb ser hon som ett skyltfönster för resmålet Sverige.

– När fler resenärer blir nyfikna på Sverige leder det till fler resor hit, säger hon.

På turistorganisationens Airbnb-sajt finns nio exempel på mångfacetterad svensk natur. Beskrivningen av badrummet i en vanlig Airbnb-annons blir istället en fors med ”good water pressure”. Den automatiska väckningstjänsten är en morgonpigg fågel i en trädtopp. I stället för Airbnbs husregler beskrivs de skyldigheter som allemansrätten innebär.

James McClure är generaldirektör för Airbnb i Nordeuropa.

– Vi är mycket glada att välkomna Sverige till Airbnb så att alla kan upptäcka landet. Detta samarbete är det första i sitt slag mellan en nationell turistorganisation och Airbnb och har utformats för att dra nytta av kraften i både svensk natur och Airbnb:s globala community.

”Freedom to Roam” har utvecklats i samarbete med reklambyrån Forsman & Bodenfors och är ett av de första exemplen på internationell marknadsföring i Visit Swedens fyraåriga program för hållbar natur- och ekoturism på landsbygden.

"Heartshaped pool for couples" – Sandön.

Visit Sweden marknadsför Sverige på Airbnb.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Visit Sweden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.