Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Sverige får som första land i världen ett eget nummer

Publicerad: 6 april 2016, 06:52
Uppdaterad: 13 april 2016, 09:30

STF vill ge världen möjlighet att upptäcka alla sidor av Sverige genom "The Swedish Number".

Ämnen i artikeln:

The Swedish Number

AT

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Svenska Turistföreningen vill hedra 250-årsjubileumet av den svenska tryckfrihetsförordningen, genom att idag lansera ”The Swedish Number”.

Kampanjen gör Sverige till det första landet i världen med ett eget telefonnummer, och vill ge svenska folket möjligghet att uttrycka sina synpunkter om sitt land till hela världen.

Det fungerar som ett vanligt samtal, men när någon ringer kopplas samtalet till en slumpvis svensk, som anmält sig till att svara.

– Vi vill visa det unika och genuina Sverige – ett land värt att besöka, med allemansrätt, hållbar turism, och ett rikt kulturarv. Vi vill också att en skapa stolthet och kännedom runt Sverige, såväl nationellt som internationellt, säger Magnus Ling, generalsekreterare och vd på Svenska Turistföreningen, i ett pressmeddelande.

När någon ringer +46 771 793 336 (0771 Sweden) kopplas hen till en slumpvis svensk, vem som helst i Sverige med en smartphone kan anmäla sig som ambassadör via The Swedish Number-appen där man sedan, via inställningarna till exempel kan styra när man vill vara inloggad.

Via hashtagen #svaraförsverige på sociala medier kan man även uppmuntra andra att bli ambassadörer.

Kampanjen har tagits fram tillsammans med Ingo Stockholm och Cohn & Wolfe.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev