Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Sverige får som första land i världen ett eget nummer

Publicerad: 6 April 2016, 06:52
Uppdaterad: 13 April 2016, 09:30

STF vill ge världen möjlighet att upptäcka alla sidor av Sverige genom "The Swedish Number".


Ämnen i artikeln:

The Swedish Number

Svenska Turistföreningen vill hedra 250-årsjubileumet av den svenska tryckfrihetsförordningen, genom att idag lansera ”The Swedish Number”.

Kampanjen gör Sverige till det första landet i världen med ett eget telefonnummer, och vill ge svenska folket möjligghet att uttrycka sina synpunkter om sitt land till hela världen.

Det fungerar som ett vanligt samtal, men när någon ringer kopplas samtalet till en slumpvis svensk, som anmält sig till att svara.

– Vi vill visa det unika och genuina Sverige – ett land värt att besöka, med allemansrätt, hållbar turism, och ett rikt kulturarv. Vi vill också att en skapa stolthet och kännedom runt Sverige, såväl nationellt som internationellt, säger Magnus Ling, generalsekreterare och vd på Svenska Turistföreningen, i ett pressmeddelande.

När någon ringer +46 771 793 336 (0771 Sweden) kopplas hen till en slumpvis svensk, vem som helst i Sverige med en smartphone kan anmäla sig som ambassadör via The Swedish Number-appen där man sedan, via inställningarna till exempel kan styra när man vill vara inloggad.

Via hashtagen #svaraförsverige på sociala medier kan man även uppmuntra andra att bli ambassadörer.

Kampanjen har tagits fram tillsammans med Ingo Stockholm och Cohn & Wolfe.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

The Swedish Number

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.