Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Svenskt vemod i nya Volvo-filmen

Publicerad: 16 januari 2015, 08:15
Uppdaterad: 20 januari 2016, 15:32

Ted Ströms "Vintersaga" spelar huvudrollen i nya #madebysweden.


Ämnen i artikeln:

Forsman BodenforsVolvo

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

På lördagen var det premiär för nästa del i Volvos Cars #madebysweden-kampanj.

Den här gången står det svenska vemodet i centrum.

Amanda Bergman, aktuell med bandet Amason, gör en ny version av Ted Ström-klassikern "Vintersaga" från 1984, producerad av Oskar Linnros.

– Volvo tillverkas utifrån de speciella förhållanden vi har i Sverige. Det är inte jättesvårt att göra en bil för rivieran, men att göra en bil som klarar snörök i Lappland och dimmorna i Småland är något annat och det vill vi lyfta fram, säger Per Carleö, marknadschef på Volvo Cars, till Dagens Media.

Regissören Gustav Johansson och fotografen Niklas Johansson har rest runt i Sverige för att spela in filmen.

– Kampanjen hyllar kraften som finns i Sverige om vintern. Ur den känslan skapas mycket intressant musik, konst och design, och också våra bilar, fortsätter han.

Flera kända profiler är med i filmen, men ingen enskild lyfts fram på samma sätt som i tidigare filmer med Zlatan Ibrahimovic, Robyn och Swedish House Mafia.

I den nya filmen deltar, förutom Amanda Bergman och Oscar Linnros, Jason Diakité, Carin Rodebjer, Börje Salming och Emma Green.

– De representerar sina delar av Sverige. Börje står för Lappland, Emma för Bohuslän och så vidare, säger Per Carleö.

Reklamfilmen hade premiär i en egen reklamslott i TV4 på lördagen, under sändningen av "Det stora äventyret".

– Efter det går vi in i bevisföring av made by Sweden med en väldigt lokal utomhuskampanj i varje landskap, bland annat made by Lappland och made by Skåne, säger Per Carleö.

Reklamfilmen är gjord av Forsman & Bodenfors med New Land som produktionsbyrå. Stopp Family stod för postproduktion och Mindshare är mediebyrå.

Lyssna på Amanda Bergmans och Oskar Linnros version av "Vintersaga":

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify:track:37SVPyQETIKEMYvWB3oxeZ" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Forsman BodenforsVolvo

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev