Svenska Fotbollförbundet tar hjälp av Zlatan

2018-09-13 14:49  

I hopp om att hitta nästa Numer 10-stipendiat släpper Volvo och Svenska Fotbollförbundet en rekryteringsfilm. Förra årets vinnare var den ideella organisationen Locker Room Talk.

I filmen, som syftar till att hitta nästa Number 10-stipendiat, lyfts människor med passion för svensk fotboll fram. Bland annat Sveriges FIFA-domare Pernilla Larsson, Zlatan Ibrahimović själv och förra årets stipendietagare, den ideella organisationen Locker Room Talk.

– Det här initiativet betyder mycket för svensk fotbolls framtid. De första Number 10-stipendiaterna, Locker Room Talk, gör ett fantastiskt jobb för att främja jämställdhet och schyssta attityder. Därför ser vi fram emot att dela ut nästa Number 10-stipendium på en miljon kronor, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare Svenska Fotbollförbundet, i ett pressmeddelande.

Number 10-stipendiaten kan vara en person, aktiv ledare eller förening som i sitt arbete driver fotbollen framåt och är ett föredöme inom sport- och föreningsvärlden. Stipendiet delas ut under Fotbollsgalan och ligger på en miljon kronor.

Zlatan Ibrahimović, som är stipendiets beskyddare, kommenterar:  

– Det spelar ingen roll vem du är eller var du kommer ifrån. För mig är det nummer 10 som gör skillnad. Den som alla ser upp till. Den som leder andra, som vågar göra saker annorlunda.

Bakom stipendiet står även Volvo Car Sverige, som varit nationell samarbetspartner till Svenska Fotbollförbundet sedan 2010 tillsammans med Volvia, Hertz och Volvofinans Bank.

Kampanjen är framtagen Animal och produktionsbolag är B-Reel Films.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt