måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Svensk bakom Diesels kampanj

Publicerad: 9 augusti 2010, 07:57
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:43

Tomas Mankovsky står för både koncept och regi när Diesel marknadsför en ny kollektion via projektet Diesel:U:Music.


MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Via Diesel:U:Music stöder jeansvarumärket oetablerade artister. Tomas Mankovsky står för koncept och idé till en av musikvideorna, för tyska bandet Dancing Pigeons.

Filmen visar en duell mellan två män, där den ena beväpnat sig med en eldkastare och den andra en eldsläckare.

– Temat för kollektionen har hämtat inspiration från de två elementen eld och vatten så den delen ville vi ha med på något satt. Sen var det viktigt att göra något visuellt som kunde få ett eget liv online och då föddes idén, skriver Tomas Mankovsky i ett mejl till Dagensmedia.se.

Musikvideorna ska vara ett komplement till den traditionella reklamen, som framförallt består av print och butiksannonsering.

Eventuellt ska Tomas Mankovsky ta fram fler filmer för Diesel.

– Inget är bestämt än men vi har pratat om några idéer.

Hittills har responsen varit ”fantastisk” berättar Tomas Mankovsky som säger att videon på bara några dagar har setts av över en halv miljon användare.

– Det här var lite av ett test för att se om det funkar med sådana här grepp.

Fotografen Marcus Palmqvist står för stillbilderna.

<object width="400" height="225"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="movie" value="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=13639493&amp;server=vimeo.com&amp;show_title=1&amp;show_byline=1&amp;show_portrait=1&amp;color=&amp;fullscreen=1&amp;autoplay=0&amp;loop=0" /><embed src="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=13639493&amp;server=vimeo.com&amp;show_title=1&amp;show_byline=1&amp;show_portrait=1&amp;color=&amp;fullscreen=1&amp;autoplay=0&amp;loop=0" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="400" height="225"></embed></object><p><a href="http://vimeo.com/13639493">Dancing Pigeons - Ritalin</a> from <a href="http://vimeo.com/user4230856">Blink</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev