Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Surfplattan årets julklapp

Publicerad: 25 November 2010, 08:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:30

Med mindre än en månad kvar till jul har handelns utredningsinstitut utsett årets julklapp. Föga förvånande blev det surfplattan.


För 23:e året i rad utser handelns utredningsinstitut, HUI, årets julklapp. I år blir det surfplattan. HUI:s kriterier för årets julklapp är att produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse under året, att den ska representera den tid vi lever i och att den ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i stort antal enheter.

- Surfplattan når upp till våra kriterier och framför allt ligger den väldigt bra i tiden. Idag vill man ha med sig kontoret och kunna vara uppkopplad var man än är och det kan man med surfplattan, säger Lena Larsson, vd på HUI.

I och med den kommande releasen av Ipaden är intresset för surfplattor stort. Lena Larsson tror dock inte att HUI:s prognos kommer påverka försäljningen av surfplattorna.

- Med tanke på att det redan finns en hype kring surfplattorna tror jag inte att vår prognos kommer ha någon påverkan på försäljningen, säger hon.

Surfplattan är en av de dyrare produkterna Handelns utredningsinstitut har utsett till årets julklapp, men trots priset tror Lena Larsson att surfplattan kommer bli en populär klapp.

- Det är klart att alla kanske inte har råd att köpa en julklapp för flera tusen men jag tror att det kan bli en klapp för hela familjen, säger Lena Larsson.

Förra året slog julhandeln stort rekord och HUI tror att det kommer bli ytterligare ett rekord i år.

- Förra året slog julhandeln ett väldigt högt rekord så det är en hög summa att slå men vi tror ändå att det kommer bli en ökning på tre procent, säger Lena Larsson.

Om det blir försäljningsrekord är det femtonde året i rad rekordet slås. Anledningen är bland annat höjda priser.

- Det sker ju prishöjningar i nästan alla sektorer, förutom elektronik, men jag tror också att det handlar om traditionen att spendera mycket på mat och klappar till jul. Att unna sig själv och sin familj lite finare saker och god mat, säger Lena Larsson.

Marie Larsson

dagensmedia.redaktion@almamedia.fi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.