Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Summerburst expanderar till Finland och Baltikum

Publicerad: 16 mars 2016, 16:11
Uppdaterad: 16 mars 2016, 16:11

Summerburst växer sig större och större. Nu står det klart att festivalen expanderar utanför Sverige gränser.


Ämnen i artikeln:

SummerburstLive Nation

Den 11 juni i sommar tar Summerburst steget över Östersjön och låter den finska publiken få ett smakprov genom "First Sounds of Summerburst". Även Baltikum får en Summerburst-upplaga i Litauens huvudstad Vilnius. Några av artisterna är norska superstjärnan Kygo och tidigare Swedish House Mafia medlemmen Steve Angello.

Festivalen kommer hållas i Finlands huvudstad Helsingfors men i ett mindre format än här i Sverige då det endast kommer säljas 2000 biljetter

– Summerburst resa började för snart sex år sedan och det känns fantastiskt att intresset varit så stort genom åren att vi nu når utanför Sveriges gränser. Vi satsar långsiktigt och får se om det blir ännu fler Summerbursts framöver, säger Anders Boström, festivalgeneral på Live Nation i ett pressmeddelande.

Festivalen har växt till att bli en av de största i Sverige, från 15 000 besökare under en dag 2011 till 120 000 besökare under två dagar i två städer förra året.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SummerburstLive Nation

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.