Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Sugardaters kvinnodagskampanj – gratis plastikoperation

Publicerad: 8 mars 2016, 10:20
Uppdaterad: 8 mars 2016, 10:30

Vill du gå från att vare ett konstverk till att bli ett mästerverk? Danska datingsidan Sugardaters firar internationella kvinnodagen – genom en kampanj där bolaget lottar ut en gratis skönhetsoperation.


Ämnen i artikeln:

Internationella kvinnodagen

– Vi tycker att både män och kvinnor ska ha samma chanser i livet, säger marknadsföringschefen Karin Agner.

På internationella kvinnodagen brukar företag och organisationer slå ett slag för jämställdhet.

Den danska dejtingsidan Sugardaters, en sajt som vill koppla ihop vackra kvinnor med framgångsrika män, väljer ett minst sagt udda sätt att hylla jämställdheten.

Den nya kampanjen #arttomasterpiece lanserades i går ”med den uppkommande internationella kvinnodagen i tankarna där lika rättigheter hyllas”.

Sugardaters hyllning till jämställdheten går ut på att lotta ut en skönhetsoperation.

”Kommer du ihåg våran kalender för året 2016 då vi presenterande vackra danska kvinnor som är medlemmar på våran hemsida? Syftet med den kalendern var att visa att alla kvinnor är ett konstverk. Vi vill gå ett steg längre och därför har vi valt att göra en tävling som vi har valt att kalla #ArtToMasterpiece. I denna tävlingen så kan just du gå ifrån att vara ett konstverk till ett mästerverk genom att vinna Sugardaters pris – en plastikoperation!”, skriver Sugardaters på sin sajt.

För Dagens Media försöker marknadsföringschefen Karin Agner förklara det inte helt kristallklara sambandet mellan den internationella kvinnodagen och plastikoperationer.

– Internationella kvinnodagen är i grund och botten en dag för att markera ojämställdhet men genom åren så har det även blivit att man sätter fokus på kvinnorna och att kvinnor såsom män har ett fritt val och lika stora möjligheter i Sverige. Vi sätter fokus på att det ska vara jämställdhet i samhället. Men även om vi har fritt val och jämställdhet i Sverige så betyder det fortfarande inte att alla är nöjda med sig själva och sin kropp – oavsett vilket kön du är. Vi tycker att både män och kvinnor ska ha samma chanser i livet, säger hon.

Sugardaters hänvisar till en opinionsundersökning som Yougov genomfört, som ska visa att kvinnor i större utsträckning än män är missnöjda med sitt utseende.

– Därför är denna tävling mer relevant vid kvinnodagen än på mansdagen, säger Karin Agner.

Tidigare har Sugardaters gjort en kampanj som fokuserar på att alla kvinnor är ”ett konstverk”. Via en erotisk kalender med kvinnor i olika åldrar, storlekar och former sade sig Sugardaters vilja ”bryta stereotypen av den smala, kontroversiella vackra kvinnan som är den enda som förtjänar att vara i rampljuset”.

Något som går stick i stäv med erbjuda plastikoperationer som ett sätt att gå från ”ett konstverk till ett mästerverk”.

– I vår tidigare kampanj som hette "alla kvinnor är ett konstverk som förtjänar att bli fotograferade" så tog vi bilder av kvinnor i olika former, storlekar och ålder. Dessa kvinnor var väldigt bekväma i sina kroppar och med sig själva men det finns alltid män och kvinnor som inte är helt nöjda med sitt utseende och det är inte alltid man kan ändra på sitt utseende med hjälp av att ändra sin livsstil och därför vill vi hjälpa till att få en kvinna eller man att må bättre med sitt utseende, säger Karin Agner.

Kan man inte vara ”ett mästerverk” utan att vara plastikopererad?

– Absolut kan man vara ett mästerverk utan att ha en plastikoperation. Vi vill erbjuda möjligheten för våra medlemmar att kunna förbättra någonting som de inte är nöjda med så att de kan känna sig som det mästerverk de är. Alla ska vara bekväma med sig själva och med sin kropp och vissa vill ha hjälp till det. 

Sugardaters är enligt egen uppgift en dejtingsajt som kopplar ihop välbärgade och framgångsrika män med vackra kvinnor.

”I förhållandet mellan en Sugar Daddy och en Sugar Babe så är könsrollerna ofta mer definierade och gammaldags. Det är mannen som skämmer bort, tar hand om och smickrar kvinnan han dejtar. Kvinnan kan i gengäld koncentrera sig på att vara en kvinna och skämma bort den man hon är tillsammans med”, heter det.

Sajten har dock hamnat i blåsväder då den enligt Expressen har använts av män som vill betala för sex.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Internationella kvinnodagen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.