måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Studentkampanjen polisanmäldes – nu inleds förundersökning

Publicerad: 21 september 2017, 08:53
Uppdaterad: 21 september 2017, 14:45

Kontroversiella "Rich meet beautiful" tar det hela med ro: "De kan gärna göra en förundersökning".


SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Dejtingsajten "Rich meet beautiful" lanserades i slutet på augusti och några veckor senare rullades deras första kampanj ut i Sverige.

Men redan en vecka in tvingades den kontroversiella sajten pausa kampanjandet efter "aggressiva attacker på bilder och förarna av de mobila reklamskyltarna", berättade vd:n Sigurd Vedal för Dagens Media.

Under förra veckan kom nästa bakslag för "Rich meet beautiful" när en studentkår i Göteborg polisanmälde dejtingsajten.

Idag skriver Metro att en förundersökning nu inletts.

– Vi har tagit beslut om att titta på det här eftersom vi tycker att det verkar som att det handlar om koppleri, säger Thomas Ahlstrand, vice chefsåklagare vid Internationella åklagarkammaren, till tidningen. 

Men Sigurd Vedal tar beslutet om att inleda en undersökning med ro.

– De kan gärna göra en förundersökning. Våra jurister har gått igenom regelverket i Sverige och sett till att sajten är laglig, säger han till Metro.

Straffskalan för koppleri är fängelse i högst fyra år, men vid grovt brott kan straffet utökas till uppemot åtta års fängelse.

Redan när företaget skickade ut ett pressmeddelande, under lanseringens första dagar, förkunnade Sigurd Vedal att många öppet visat sitt missnöje mot studentkampanjen.

– Redan nu har några människor agerat på ett negativt sätt. Det är inte alla som ger oss en positiv reaktion, jag pratade just med förarna av våra mobila reklamskyltar och de sa till mig att en del människor skriker och gör handgester mot våra förare, vi frågar inte alla om att tycka om oss, så vi visste att vårt meddelande skulle bli provocerande för vissa, sa Sigurd Vedal då.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev