Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Stort genomslag för Svenskt Sigill

Publicerad: 10 Augusti 2009, 03:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:17

Kännedomen om livsmedelsmärkningen Svenskt Sigill har ökat 10 procentenheter på ett år - något som vd:n Sören Persson tackar marknadsflringen för. I dag, måndag, kommer nästa kampanj.


Enligt en konsumentundersökning från Synovate har andelen som känner till Svenskt Sigill ökat från 51 till 61 procent på ett år. Bland unga vuxna (16-29 år) utan barn är siffran ännu högre, 76 procent.

– Det finns fler produkter i butikerna nu så konsumenterna kommer i kontakt med dem oftare. En annan orsak till ökningen är att vi har haft ganska mycket media på klimatmärkningen som vi utvecklade tillsammans med Krav, säger Svenskt Sigills vd Sören Persson.

År 2007 bytte Svenskt Sigill reklambyrå, från Spenat till Blomquist. Sedan dess har kommunikationen kretsat kring manéret med "närmare mat". Även det har bidragit till högre kännedom, tror Sören Persson.

– Vi har varit konsekventa i vår marknadsföring, både i vilka medier vi går i och i vårt manér, och det har nog sjunkit in, säger han.

Svensk Sigill lägger mellan 5 och 6 miljoner kronor på marknadsföring varje år. Tidigare har man enbart gått utomhus, men den senaste tiden har Svensk Sigill även marknadsfört sig i populärpress.

– Vi bedömer att utomhus har varit en bra kanal för att skapa kännendom. Däremot har vi nu kommit in i en fas där vi vill berätta lite mer om vad vi står för och därför blir det även populärpress, säger Sören Persson.

Den ekonomiska krisen har inte påverkat marknadsinvesteringarna.

– Vi har en beskedlig marknadsbudget, men i år ökar vi lite, säger Sören Persson.

I dag, måndag, rullar man ut nästa kampanj, som spinner vidare på samma manér. Kampanjen har tagits fram av Blomquist. Carat har stått för medieköpen.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.