Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Stockholm is your canvas återvänder

Publicerad: 13 April 2015, 04:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:06

Genom en speciell mobil-app ska Stockholm Art Weeks besökare kunna se ett flertal konstverk genom en och samma tavla.


I dag är det premiär för den tredje upplagan av Stockholm Art Week. Även i år marknadsförs den med kampanjen "Stockholm Is Your Canvas", framtagen av M&C Saatchi.

Det första året gick kampanjen ut på att besökare kunde registrera sig via GPS och låta sitt rörelsemönster dokumenteras med ett färgstreck. Rörelserna tolkades sedan av en konstnär. Det andra året kunde människor ladda upp sina konstverk på Stureplansskärmen och i år är det ett nytt format som gäller.

– I år har vi tagits in i de finaste rummen på Thielska Galleriet och genom vår teknik "Argumented Reality" har vi några konstnärer som kommer att kunna ställa ut där, säger Joanna Sundström, ansvarig för Stockholm Art Week, till Dagens Media.

"Argumented Reality" bygger på att besökarna laddar hem en app och att de sedan ska kunna rikta sina mobiltelefoner mot en speciell tavla som hänger inne på galleriet. Genom detta ska användarna kunna se ett antal olika konstverk.

– Det här är ett bra sätt för museum och gallerier att visa upp de konstverk som finns och det kommer nog att börja användas mer och mer i konstvärlden, säger Joanna Sundström.

Förutom utställningen på Thielska Galleriet kommer samma teknik också att användas för att visa konst på Stockholms elskåp, specialdesignade Art Week-påsar och på andra platser i Stockholm.

Stockholm Art Week hålls under en vecka i Stockholm och innehåller bland annat konstutställningar och andra event.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.