Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Stig Helmer åker till Danmark

Publicerad: 11 maj 2016, 11:53
Uppdaterad: 11 maj 2016, 11:55

Sällskapsresans Stig Helmer åker till Danmark i en kampanj för Visit Denmark.


Det är en tecknad version av Stig Helmer som med start på fredag reser runt i Danmark. På plats ställer han frågan ”Ursäkta, men när är Danmark som bäst?” och får svaret ”Hvergang!”. Dialogen är inspirerad av den gamla Tuborg-reklamen gjord av tecknaren Storm P.

Berättarrösten görs dock av original-Stig Helmer – Lasse Åberg.

– Svenskarna har ett särskilt kärleksförhållande till Danmark som går långt tillbaka i tiden. Men som i alla förhållanden gäller det att bevara gnistan och med vår nya kampanj vill vi påminna svenskarna om varför de i så många år har rest till Danmark – och det är därför att Danmark alltid bjuder på ett glatt återseende. Här är det de små sakerna som skapar de stora upplevelserna, säger marknadschef Peter Krusborg på Visit Denmark Sverige, i ett pressmeddelande.

Den tecknade reklamfilmen ska rulla på bio och i sociala medier. Dessutom ska kampanjen synas på Göteborgs spårvagnar, i broschyrutskick, samt i Visit Denmarks och organisationens partners egna kanaler.

Partners till kampanjen är Stena Line, Öresundsbron, Færgen A/S och Scandlines Helsingør-Helsingborg.

Bakom kampanjen står danska reklambyrån Sylvester Hvid & Co.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.