Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Statyn som ska lyfta kvinnligt ledarskap

Publicerad: 8 mars 2017, 08:52
Uppdaterad: 13 april 2017, 06:14

Statyn "The Fearless Girl" ska lyfta att företag med kvinnor i toppositioner presterar bättre ekonomiskt. Foto: Business Wire/Federica Valabrega

Skulpturen "The Fearless Girl" utmanar den kända statyn "Charging bull" utanför Wall Street. Statyn är en del av en kampanj för att lyfta att att företag med kvinnor i toppositioner presterar bättre ekonomiskt.


Utanför Wall Street i New York bryds parken Bowling Green Park med den kända statyn "Charging bull" som föreställer precis vad namnet skvallrar om – en tjur som är på väg att gå till attack.

Men på tisdagmorgon stod även en annan staty på plats. En staty i form av en flicka som med händerna bestämt i sidorna som möter den stora tjuren.

Statyn är tänkt att symbolisera styrkan i kvinnligt ledarskap. Skulpturen är en del i en kampanj av kapitalförvaltningsbolaget SSGA och reklambyrån McCann New York, skriver Adweek. Syftet med kampanjen är att lyfta att företag med kvinnor i toppositioner presterar bättre ekonomiskt.

Enligt SSGA visar en undersökning att företag med kvinnligt ledarskap genererar en avkastning på eget kapital på 10,1 procent per år. Företag som saknas kvinnor på toppositioner genererar däremot 7,4 procent.

Skulpturen har fått namnet "The Fearless Girl" skapades av Kristen Visbal och fotograferad av Federica Valabrega. "The Fearless Girl" har fått tillstånd att finnas kvar i minst en veckan men förhandlingar pågår med staden för att låta statyn vara kvar längre.

SSGA uppmanar även över de över 3500 företag, som SSGA investerar i för sina kunders räkning, att vidta åtgärder för att öka antalet kvinnor i sina styrelser.

Så skapades statyn:

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News