Stadium till attack på Justin Biebers H&M-kollektion

2017-11-15 11:43  
Från H&M:s Justin Bieber-kollektion.

Stadium stämmer H&M i Patent- och marknadsdomstolen.

I början av september lanserade H&M en kollektion ihop med världsstjärnan Justin Bieber i samband med hans ”Pupose the Stadium Tour”.

Kollektionen innehåller bland annat t-shirts och sweatshirts med ett stort ”S” tryckt på bröstet, samt ordet ”Stadium” i versaler.

Det får nu sportkedjan Stadium att reagera.

Stadium anser att H&M ”uppsåtligen och med oaktsamhet” gjort intrång i sportkedjans ensamrätt till sitt varumärke och stämmer därför klädjätten.

”H&M har använt ett tecken som är identiskt med Stadiums varumärke vid marknadsföring och försäljning av kläder. Den alltjämt pågående användningen i de flesta av EU:s medlemsstater innebär ett intrång i Stadiums ensamrätt. Användningen skadar varumärkets funktioner, skapar en risk för förväxling, drar en otillbörlig fördel av (snyltar på) och skadar utan skälig anledning varumärkets särskiljningsförmåga och anseende”, skriver Stadium i sin stämningsansökan.

Stadium kräver att domstolen förbjuder H&M att använda symbolen, vid ett vite om 1 miljon kronor för varje överträdelse. Dessutom kräver sportkedjan att H&M beläggs med ett omedelbart förbud – redan innan tvisten är avgjord.

Dagens Media söker H&M.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt