Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

SSU lär Leif Östling vad han får för skatten

Publicerad: 6 november 2017, 14:47
Uppdaterad: 7 november 2017, 07:00

SSU lär Leif Östling om svensk skatt. Foto: SSU

SSU svarar Leif Östling "vad fan han får för skattepengarna" i mejlkampanj på Facebook.

Ämnen i artikeln:

SSU

JN


I går exploderade nyheten om "paradisläckan", där bland annat Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling hängs ut, efter påståendet om att han smitit från svensk skatt – genom att placera pengar i skatteparadis.

När SVT:s Uppdrag Granskning konfronterade Leif Östling meduppgiften, motiverade han sitt skatteplanerande med frågan: "vad fan får jag för pengarna?"

Det är på Malta som man hittar flest svenskar i paradisläckan, omkring 2000 finns i landets bolagsregister. Paradisläckan visar att Leif Östling för 12 år sedan satte upp ett bolag på Medelhavsön med sin fru, eftersom det var ”ganska praktiskt” att göra så, säger han till SVT.

Nu passar SSU på att göra kampanj av den gamle Scaniadirektörens svar, via en mejlkampanj på facebook.

Genom att klicka på ett inlägg på facebook skickar SSU via tjänsten Action sprout ett mail till Leif Östling, med exempel på vad han får ut av skatteintäkterna. Till exempel så har han själv gått två högskoleutbildningar gratis, hans barn har gått i skolan och man också tänka sig att han åkt på en svensk väg någon gång, skriver SSU i ett pressmeddelande.

- Att alla bidrar och betalar skatt är grundläggande för den svenska modellen. Vi vill påvisa Östlings hyckleri genom en lättsam kampanj som skapar engagemang, kommenterar Amanda Borg, som är kommunikationschef på SSU.

Se kampanjsajten här.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev