Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag20.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Sportbok ska lära nyanlända svenska

Publicerad: 24 November 2016, 09:00
Uppdaterad: 24 November 2016, 09:40

Ord som "sikta", "benskydd" och "vinna" ska göra lärandet mer lustfyllt. Bakom projektet står Svenska Spel, fem idrottsförbund och utbildningsföretagen Lernia och ABF Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelSvenska fotbollsförbundetKampanj

Boken "Sportsvenska för invandrare" ska lära nyanlända och asylsökande svenska.

Initiativtagarna till boken är Svenska Spel och drivs tillsammans med fem olika idrottsförbund: Svenska Fotbollsförbundet, Svenska Ishockeyförbundet, Svenska Handbollsförbundet, Svenska innebandyförbundet och Svenska Bandyförbundet. Bakom projektet står även utbildningsföretagen Lernia och ABF Stockholm.

Byrån bakom projektet är Jung.

I boken får nyanlända och asylsökande chans att lära sig vanliga idrottstermer och grundläggande kunskaper om fem av landets mest populära idrotter.

– Idrottsrörelsen är ett föredöme för hela samhället när det gäller mångfaldsarbete och integration – nu vill vi hjälpa dem att bli ännu bättre. Därför har vi tillsammans tagit fram läroboken för att inspirera och hjälpa föreningar i deras arbete, säger Lennart Käll, vd Svenska Spel.

Tanken är att sportboken ska göra lärandet mer lustfyllt. Ambitionen är att hela idrottsrörelsen ska använda materialet i sina arbeten med att inkludera de som är nya i Sverige.

Själva boken är uppdelad i fem olika kapitel: fotboll, ishockey, innebandy, handboll och bandy. Varje kapitel består av olika sportglosor och bilder på klassiska sportföremål och händelser så som "ett mål", "dribbla" och "finta".

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.